'App je knap' op de Erasmus Universiteit.

2015-11-25

De Master Recht van de gezondheidszorg heeft dit jaar een primeur: als eerste Master hebben zij een app voor de smartphone gebruikt bij het Onderzoekspracticum. 

Naast het reguliere aantal punten konden de studenten op vrijwillige basis een creditpunt verdienen door elke dag een vraag te beantwoorden via hun smartphone. Alle studenten die het vak volgden kregen in de eerste week een email met daarin een uitnodiging om een gratis app te downloaden voor de smartphone of tablet: de Continuous Learning-app oftewel CL-app (beschikbaar voor iOS en Android).

Deze nieuwe werkvorm is gekozen om de studenten elke dag uit te dagen met kennisvragen en zoveel mogelijk aan te sluiten bij de leermogelijkheden die er momenteel zijn, om het onderwijs meer interactief te maken (onder andere door middel van directe feedback via de app) en om de student vanaf de eerste dag bij het onderwijs te betrekken. Het gebruik van de smartphone en apps onder studenten is erg populair: per jaar worden er wereldwijd ongeveer 25 miljard apps gedownload.

De studenten waren erg tevreden over het gebruik van de app als nieuwe leervorm, zo bleek uit de enquête. Bijna 95% van de studenten heeft de app gedownload en succesvol meegedaan. Deze app zou ook voor andere bachelor- of mastervakken een waardevolle aanvulling kunnen zijn.